Slank en puur logo

Disclaimer: Resultaten zijn uiteraard per persoon verschillend, afhankelijk van de juist voorgestelde informatie, inzet en zelfdiscipline.

De testimonials zijn slechts gebruikerservaringen die voor een ieder anders kunnen zijn en bieden geen garantie voor exact hetzelfde resultaat.

Judith Koudenbrug uit Papendrecht, februari 2021
 Ken je dat? Dat je eigenlijk vindt dat je 'gewoon' zelf moet kunnen afvallen? En dat je het eigenlijk allemaal wel denkt te weten? Zo was ik dus ook. Ik vond het belachelijk om geld uit te geven aan iets dat ik toch zelf moest kunnen? Nou geloof me... Monique is de investering meer dan waard. Ze komt niet met onuitvoerbare diëten maar leert je anders naar voeding te kijken. En belangrijker nog: op een realistische, haalbare manier. Ze is begripvol als het eens niet lukt en denkt mee hoe je valkuilen voortaan kunt vermijden. Ik heb ontzettend veel van Monique geleerd. Behalve een vakvrouw die qua voeding heel veelzijdig is geschoold, is het ook nog eens een heel sympathieke, warme en meegaande vrouw!  
Miranda Broekhof uit Hendrik Ido Ambacht, februari 2021
 Lieve Monique, Wat een mooi avontuur zijn we samen in gegaan. Wat een klik hebben wij vanaf ons eerste telefoongesprek. Na jaren last te hebben gehad van lichamelijke klachten en wat overgewicht, heb ik bij jou de oplossing gevonden. Ik had last van onrustige benen, mijn voeten voelden aan als kussens, en ik had het gevoel de hele dag een marathon te lopen. Ik had daarbij ook enorme last van mijn darmen, maar ook die zijn nu onder controle. Ik paste alle tips, recepten, producten toe die voor mij goed zijn. Na 2 weken al voelde ik me super en was toen al ruim 6 kg kwijt. Ik merkte echt verschil. Wat een wereld ging er nu voor mij open sinds ik bij Monique ben. Ik hoop dat wij contact blijven houden, ik vind je een fijne en prettige lieve vrouw, en ben super blij dat je op mijn pad bent gekomen...... p.s. nu ben ik trouwens 13 kg lichter 😉  
Jacqueline uit Dordrecht, december 2020
 De afgelopen 2 jaar kwam ik 5 kilo aan zonder meer te eten. Ik ging meer bewegen om te proberen er iets van af te krijgen, deed verschillende afvalpogingen maar helaas zonder resultaat. Sterker nog, de kilo`s vlogen er aan. De overgang, wat een ramp! Je hoort vrouwen vaak zeggen dat aankomen bij de overgang hoort, je leest erover dus ik dacht dat het een kwestie van accepteren zou zijn. Maar in de tussentijd kreeg ik er wel steeds meer de balen van. Tot ik bij jou kwam. We stelden een doel: 5 kilo in 3 maanden. Vanaf dag 1 ging ik afvallen met een geweldig resultaat, 8,3 kilo eraf! Mooie bijvangst is dat mijn overgangsklachten verminderd zijn. Ik heb veel geleerd over gezond en lekker eten en dat je op een gezonde wijze af kan vallen. Ik voel me er heerlijk bij en barst van de energie. Monique: DANK JE WEL! Je bent echt top. Met een lieve groet, Jacqueline  
Anthony Petie, oktober 2020
 Omdat het hardlopen steeds slechter ging en mijn gewicht bleef stijgen ben ik half juni op zoek gegaan naar iemand die mij kon helpen om mij weer op het juiste pad te krijgen. Via internet ben ik in contact gekomen met Monique. Bij de eerste afspraak heeft ze haar werkwijze verteld en dat is zeer professioneel overgekomen. Ik ben direct gestart en kon in de supermarkt op zoek naar producten waarvan ik het bestaan niet wist. Het nieuwe eten is mij goed bevallen en heeft een hele nieuwe levensstijl gecreëerd. Een biertje of wijntje in het weekend is geen probleem en nog steeds bak ik om de week zelf frietjes.Door het gewicht verlies gaat alles veel gemakkelijker en ik bruis weer van de energie. Ik ben nu 16 kilo kwijt en heb eigenlijk nooit een honger gevoel ervaren. Monique bedankt voor de recepten en begeleiding, ik hoop dat je in de toekomst nog heel veel mensen een nieuwe positievere levensstijl kunt geven. Anthony Petie 
Annette de Jongh uit SLiedrecht, oktober 2020
 Lieve Monique, Wat heb ik een spijt dat ik niet jaren eerder bij je gekomen ben 🙂 Eindelijk ben ik verlost van mijn moeheid, overgangsklachten én mijn overgewicht! Ik vond het reuze interessant wat je me allemaal geleerd hebt, gemakkelijk vol te houden en ik laat het ook nooit meer los. Ik wil niet meer terug naar waar ik ooit was. Ik heb bij jou deze 4 maanden zoveel geleerd over mijn gezondheid, ik raad dat iedereen aan. Je was de investering meer dan waard. Veel liefs Annette de Jongh  
Rebekka uit Rotterdam, september 2020
 Het afgelopen jaar merkte ik dat ik aankwam zonder echt te veel te eten. Na bloedprikken bleek mijn schildklier iets vertraagd, maar niet in zoverre dat ik medicijnen hoefde te slikken. Toch ging ik googelen op informatie hierover, en kwam toen bij Monique terecht. Al langere tijd hebben we een kinderwens, dus ik dacht: bij deze vangen we meteen twee vliegen in één klap! Hopelijk iets afvallen, en zeker hopelijk meer kans op een kindje. Nu na drie maanden ben ik 5 kg afgevallen, en heb ik echt het gevoel dat mijn hormonen meer op orde zijn. Minder PMS, minder last van acne, meer energie. Nu nog afwachten of de kinderwens binnenkort uitkomt! Voor nu; bewust bezig met eten en wat het met me doet, en een uitdaging om de juiste keuzes te maken!  
Jorinka van Prooijen uit Zwijndrecht, Juli 2020
 Ik heb al jaren de ziekte van Hashimoto en ben veel aangekomen, darmklachten, moe en alles wat daarbij hoort. Monique heeft mij erg prettig begeleid en ook uitgelegd wat verkeerde voeding met je lichaam doet als je schildklier al niet werkt. Het begin was lastig omdat je veel moet nadenken, schakelen en zoeken in de supermarkt en omdat corona-tijd toen aanbrak was het een uitdaging. Maar juist omdat je in thuis zat had je geen afleidingen en was het eigenlijk prima te doen. Na een maand of 2/3 merk je dat je dingen automatisch gaat doen en voel je langzaam veranderingen in je lichaam. Meer energie, rustige darmen. En uiteindelijk ben ik 7 kilo kwijtgeraakt, iets wat voorheen niet lukte met veel sporten erbij. Het belangrijkste is voor mij wel het goed voelen, de schildkliermedicatie die voor het eerst sinds jaren omlaag gaat en het heel langzaam, maar uiteindelijk toch afvallen. Monique is prettig in de omgang, en ze geeft de informatie gefaseerd door en heerlijke recepten!  
Bianca van de Oever uit Papendrecht, Juli 2020
 Blij dat ik uiteindelijk de stap heb genomen om naar Monique te gaan. Ik was er klaar mee om zelf maar aan te klungelen. Dankzij haar weet ik waar mijn lichaam behoefte aan heeft en dat voel ik ook 😉 Ik heb geen last meer van PMS klachten, ik slaap weer goed, ik barst van de energie en ik ben 10kg afgevallen. Dank je wel!  
Gerrie uit Sliedrecht, Juli 2020
 Een half jaar ben ik bij Monique geweest. Naast een vriendelijke en fijne begeleiding, heb ik veel geleerd over gezonde voeding. Ik kreeg veel tips en ben ook de nodige kilo's afgevallen. Het is een stabiele en behapbare werkwijze/levensstijl. De kilo's blijven eraf en je voelt je veel gezonder.  
Carin uit Hendrik Ido Ambacht, april 2020
 Al bijna 10 jaar loop ik met de ziekte van Hashimoto waardoor mijn schildklier te traag is. Mede hierdoor was ik in de afgelopen jaren enorm aangekomen (wel 36 kg). En tuurlijk heb ik het nodige geprobeerd in die jaren. Ik sportte, ik wandelde en probeerde zo gezond mogelijk te eten maar op een gegeven moment zag ik echt door de bomen het bos niet meer wat nu wel en wat nu niet goed was. Een diëtist gaf aan dat er waarschijnlijk meer mis was met mijn hormoonhuishouding dan alleen mijn schildklier en raadde me aan om daarnaar te laten kijken. Ik ben op internet gaan zoeken en kwam op de website van Monique terecht. Ik dacht: dit is het laatste dat ik nog kan proberen. Voor de kerst van 2019 heb ik nog een intake gehad en in januari ben ik van start gegaan. Ik was echt ten einde raad en ging ervoor. Ik begon allerlei “taartjes” te bakken van havermout e.d. die ik als ontbijt mocht nemen. Ook de glutenvrije crackers (met uiensmaak) die ik vol mocht beleggen waren geen straf (ze zijn zelfs heerlijk) en kon ik het goed volhouden. Wat voor mij goed werkte waren de goede en eenvoudige recepten die ik meekreeg en allerlei informatie over hoe alles in je lichaam werkt en over voeding. Ik merkte dat ik daardoor veel bewuster keuzes maakte en na de eerste resultaten gaf dat alleen maar weer meer motivatie. Monique weet ontzettend veel en deelt stapje voor stapje al deze informatie zodat het niet een tsunami wordt maar iedere keer een stukje waardoor je zelf ook steeds meer kennis krijgt. Je krijgt alles netjes mee dus je kan het ook nog nazoeken als je het even niet meer weet en de recepten zijn ook super ! Inmiddels ben ik 11 kg afgevallen en heb ik wel een prima ritme gevonden voor mezelf. En ik gun mezelf echt wel eens wat maar doe dit wel met mate en zo is het voor mij goed vol te houden. Ik ben enorm dankbaar dat Monique op mijn pad is gekomen, zij heeft mij weer in de juiste richting geholpen.  
Jolanda Muntz-Jansen, 1 januari 2020
 Als er iets een goed voornemen is geweest, was het de stap naar Slank en Puur bij Monique. Na verschillende en positieve ervaringen van anderen gehoord te hebben nam ik contact op met Monique. Na een prettig telefoongesprek volgde snel een eerste afspraak. Ik wilde graag gezonder en eerlijk eten en werken aan mijn overgangsklachten. Al snel bleek dat Hormoonfactor nog meer kon betekenen. Naast de overgang helpt het mij ook bij schildklierproblemen en een goede spijsvertering. Het blijkt dat je dagelijkse kleine ongemakken en pijntjes meer voor lief neemt dan nodig is. Enthousiast en gemotiveerd en met de adviezen van Monique ben ik ‘gezonder’ gaan eten. Al snel voelde ik met prettiger, energieker en had minder klachten. En het is heel goed te doen. Monique begeleidt je stap voor stap, heeft goede raad en handige tips. Nu 3 maanden verder en de feestdagen achter de rug ben ik zeer tevreden. Afvallen was voor mij geen doel maar toch lekker dat die extra kilootjes er af zijn, zelfs na de decembermaand. Het nieuwe jaar start ik met een glimlach. Ik zit lekker in mijn vel en ontdek steeds meer lekkere recepten, tussendoortjes die passen bij het gezond eten. Ik gun het iedereen zich op deze manier prettiger te voelen en gezond in het leven te staan. Binnenkort ga ik weer bij Monique langs voor een vervolg, dit om de balans erin te houden. En, een gesprek met Monique over een gezonde levensstijl op basis van de Hormoonfactor is altijd prettig. Met vriendelijke groeten, Jolanda Muntz-Jansen 
Ineke de Keizer, december 2019
 Ik ben gestart in juli 2019 t/m november 2019 bij voedingscoach/hormoonfactortrainer Monique van der Burgh. Ik kreeg begeleiding en advies op maat. Mijn lichaam was uit balans. Ik had last van hoge bloeddruk, veel last van vermoeidheid, hoofdpijn, insulineresistentie en verstoring op de hormoonbalans. Ik heb geleerd hoe ik etiketten moet lezen. Heerlijke recepten gekregen. Ik ben 15 kg afgevallen en ik voel me goed. Mijn bloeddruk is gedaald, minder oedeem in benen. Geen suikerpieken en dippen meer. En wat heel belangrijk is "veel meer energie". Het is geen dieet, maar een gezonde leefstijl. Bedankt Monique. Groetjes, Ineke 
Brenda, november 2019
 Wat een eye opener is dit traject geweest! Ik dacht altijd dat gezond eten niet lekker was en ik heel veel tijd kwijt zou zijn met het bereiden er van, maar nee! Ik eet eigenlijk veel lekkerder dan voorheen en ben echt niet meer tijd met koken kwijt. Monique heeft me laten zien hoe ik goed voor mezelf kan zorgen met het juiste voedsel. Ik ben van mijn akelige overgangsklachten af en ook nog eens 16 kg lichter!!! Ik ben hier zoooo blij mee. Thanks Monique voor je fijne coachingsgesprekken en manier van aanpak. Liefs Brenda 
Yvonne - Papendrecht
 Ha Monique, Zoals mondeling al gemeld heb ik de afspraken met jou als heel plezierig ervaren. Je bent kundig in je vak en je luistert goed. Vooral de intake vond ik erg fijn: waar vind je in de huidige snelle tijd nog iemand die ruim een uur alleen maar vragen stelt en naar je luistert? In de begeleiding heb je voor mij de juiste mix van je open stellen en vertellen vanuit je privé-ervaringen en vervolgens de "zakelijke voedingsdraad" weer oppakken. Fijn om te weten dat ik altijd bij je terecht kan. Ik zal je zeker aanbevelen in mijn netwerk. Oktober 2019 
Yvonne van Meerkerk - Dordrecht
 Dank je wel lieve Monique!!door jouw begeleiding kon ik dit traject bewandelen en nog veel belangrijker vol houden!!!je hebt mij geleerd met een map vol informatie en heerlijke recepten eerlijk te kijken wat gezond eten is!!!!!!ik doe het met plezier en blijf het ook zo doen!!!!! Ik ben 18 kilo afgevallen. September 2019 
Lissete van Waas -Zwijndrecht
 Voordat ik bij Monique kwam had ik al van alles geprobeerd. Na mijn zwangerschap lukte het me maar niet om weer op gewicht te komen en ik zakte steeds verder weg door te vaak ongezond te eten. Hierdoor was mijn energie ver te zoeken en voelde ik me verre van fit. Monique heeft mij een nieuwe weg doen laten inslaan waardoor ik van mijn verslaving van energie drankjes af ben en door veel gezonder te gaan eten. Afvallen gaat bij mij niet heel snel (3,5 kilo in 3 maanden) maar mijn energie is zoveel beter nu en dat voelt al zo goed aan. Daar komt bij dat mijn vetpercentage wel steeds daalt dus de aanhouder wint! Monique is een ontzettend lieve vrouw waarbij ik me super op mijn gemak voelde. Twijfel je nog om een nieuwe weg in te slaan?! Niet doen... Het is niet moeilijk om vol te houden en het hongergevoel ben je voorgoed kwijt! September 2019 
Christel - mei 2019
 Het werd weer eens tijd om aan mijn gewicht te werken en op zoek te gaan naar een gewichtsconsulente. Ik had besloten, dat ik absoluut niet aan een crash- of hongerdieet wilde beginnen en tijdens mijn zoektocht op internet, trok vooral de site Slank en Puur mijn aandacht. Gewichtsconsulente Monique verwoorde precies op deze site waar ik naar op zoek was. Gewoon gezond en puur eten, veel groente en vooral letten op de goede koolhydraten, vetten en goed de etiketten lezen. De sessies waren heel prettig en Monique dacht vooral mee met jouw smaak en behoeftes, zonder opdringere adviezen, leerzaam vanwege de tips die ze mee gaf en smakelijk vanwege de recepten, die niet al te ingewikkeld waren. Dit heeft mij geholpen om op een bewuste manier met voeding om te gaan en tegelijkertijd gewicht te verliezen. Ik ben er nog niet helemaal, dat verwacht ik ook niet met een traag werkende schildklier, maar ik blijf in ieder geval doorgaan met dit eetpatroon, het bevalt me prima. Bedankt Monique en we houden contact. 
Astrid - 13 kilo afgevallen
 Lieve Monique, Helaas onze sessies zijn afgerond, en wat ga ik die missen! De 9 bezoekjes die ik heb gemaakt, heb ik ontzettend veel geleerd. Ik kwam om af te vallen, maar het heeft me veel meer gedaan. Ik heb niet het idee gehad dat ik op dieet was, en oh oh wat heb ik een berg heerlijke recepten en handige tips in mijn bezit. Het is vooral het verkeerde aangeleerde gedrag waar ik tegenaan liep. Ik ben - 13 kilo afgevallen en ga deze stijl absoluut doorzetten! Ik voel me weer fijn! Bedankt voor alles Monique 
Tineke - februari 2019
 Een voedingsdeskundige en ze komt bij je thuis, tsja ik moet toch iets proberen. Ik heb te weinig conditie en word maar dikker dus tsja... Ik verwachtte een soort Sonja Bakker die direct in mijn koelkast ging duiken en alles eruit ging halen (ze lijkt wel een beetje op Sonja qua uiterlijk maar ze dook niet mijn koelkast in, en haar methode lijkt geenszins op die van Mw. Bakker). Er stond een vriendelijke vrouw voor de deur die zich voorstelde en daarna een uitgebreide intake met me af nam, ze verontschuldigde zich een beetje, maar dit was echt nodig vertelde ze erbij. In een volgend gesprek de uitslag en het programma daar op gebaseerd, het is een andere manier van eten, maar wel noodzakelijk vertelde ze (inmiddels mijn vertrouwen gewonnen aangezien ze betrokken en heel vriendelijk oogt). Elke gesprek nieuwe recepten en adviezen, stapsgewijs verander ik moeiteloos mijn eetpatroon en val ook nog af ! Dieet ? nee die krijg je niet of je moet erop staan zegt ze, is toch niet vol te houden. Ik blijf de tips van Monique hanteren en afvallen zonder probleem en ik trakteer mezelf toch echt nog wel op wat lekkers. Wat mij betreft raad ik Monique zeker aan, het is voor mij de eerste keer dat het me lukt af te vallen zonder heel veel moeite ! Inmiddels ontvangt Monique je op een gezellig kantoortje aan huis en is ze niet meer ambulant. 
Anita van der Mark - januari 2019
 Voor mijn twee kinderen er waren woog ik 68 kilo bij een lengte van 1.67. In mijn eerste zwangerschap kwam ik 28 kilo aan, waarvan er altijd 10 zijn blijven hangen, bij mijn tweede zwangerschap kwam ik zo'n 17 kilo aan, maar tel daar die overgebleven 10 kilo bij op, en het komt op hetzelfde neer. Ik heb 8 jaar lang geschommeld tussen de 78 en 80 kilo, op een gegeven moment ben ik gestopt met suikers, dwz, dat dacht ik, geen snoep en koek als snaaierij voor het eten, geen suiker meer in de thee, en light producten, die vooral meer slecht dan goed zijn, weet ik nu. En het lukte me af te vallen tot 75 kilo. Daar stagneerde het, mijn weegschaal weigerde onder de 75 kilo te zakken. Toen besloot ik te stoppen met roken, ik kwam weer aan wat ik kwijt was, en zelfs meer. Tot begin vorig jaar schommelde ik tussen de 80 en 82 kilo. Intussen ben ik al vijf jaar aan het hardlopen en drie jaar 1 keer per week Krav Maga. Maar onder de 80 kwam ik zeker niet, in eerste instantie denk je dan 'spieren wegen meer dan vet'. Tot mijn weegschaal vlak voor de zomer van 2018 86 kilo aangaf. Ik besloot in mijn hoofd dat dit niet goed was, ik at gezond, dacht ik, en sportte 2 tot 3 keer in de week, 'wat gaat er mis?' En dus ging ik op zoek naar een manier voor mij, die wel zou werken. Zo trok het hormoon dieet mijn belangstelling omdat ik ook al tijden niet lekker in mijn vel zat, en weinig kon hebben, ik liep op mijn spreekwoordelijk tandvlees. In mijn optiek kon dat best weleens de link zijn en ben op zoek gegaan naar een coach, zo kwam ik bij Monique uit. Ik kan het echt iedereen aanraden, en heb er geen seconde spijt van gehad, en ik weet ook zeker dat zij de manier heeft, die voor (bijna) iedereen kan werken, omdat zij je leert wat je lichaam nodig heeft en hoe het op bepaalde (voedings) stoffen reageert. 
Vervolg - Anita van der Mark
 Bij de hormoonanalyse kwam er bijv. uit dat mijn lichaam gewoonweg niet tegen lactose kan. Ze legde me duidelijk uit wat die lactose voor mijn darmen betekent, wat het ermee doet, en ook wat het juist niet doet. Ze bood me alternatieven waar ik zelf nooit op gekomen was. De media spiegelt je namelijk anders voor. Ik ben uit een levenslang sprookje ontwaakt dankzij Monique op het gebied van voeding, lichaam en geest. Maar niet alleen op het gebied van lactose, ieder gesprek ging ze een stukje in, op een ander aspect van gezonder eten en anders eten en waarom en wat dat doet. Want dat is het, ik eet echt niet minder, en ik eet ook niks wat ik niet lekker vind, sterker nog, de eerste weken had ik zelfs moeite met de hoeveelheid. Eigenlijk was ik nooit een hele grote eter, ik at wel, maar voedde mezelf niet. En ik snoepte echt niet veel. Doordat je iedere week duidelijke uitleg krijgt, over voedsel en wat het met je lichaam en organen doet, en daarbij wat tips en heerlijke recepten, kan iedereen zijn eigen draai eraan geven.Monique kauwt je niet voor wat je de rest van de week moet eten, maar biedt je handreikingen waar je zelf mee aan de slag kan.En omdat het niet alle informatie in 1 keer is, krijg je ook de kans om de veranderingen stapje voor stapje door te voeren, waardoor het zonder dat je het doorhebt, vanzelf je nieuwe gewoontes worden. Ik ben in september 2018 voor het eerst bij Monique geweest en net voor de kerstvakantie voor het laatst. Ik ben in die drie maanden tijd 7 kilo kwijt geraakt, en zag voor het eerst sinds jaren weer 78 in zicht komen.  
Vervolg - Anita van der Mark
 En dat gaat misschien niet heel snel, maar ook mijn vetpercentage en spiermassa en vet om de organen werd positiever gemeten in drie maanden tijd, en wat ik het belangrijkst vind: Ik zit veel lekkerder in mijn vel, voel me vrolijker, minder last van stemmingen en kan veel meer hebben! In mijn omgeving merken ze dat aan me, ze zien dat mijn lichaam er beter uit ziet, merken dat ik vrolijker ben, maar ook mijn huid en haar zien er gezonder uit. In de kerstvakantie zelf, heb ik gewoon meegedaan met alle etentjes en toetjes, soms in mindere mate, soms compenseerde ik dat met andere dingen, en heb gewoon mee kunnen doen met de familie. En omdat mijn nieuwe patroon er inmiddels ingesleten is, was het zo makkelijk de draad weer op te pakken na de vakantie. Ja, na de vakantie zat er weer 1,5 kilo bij, maar nu, 2 weken later, is er alweer iets meer dan 1 kilo af, en dat geeft mij het vertrouwen, dat Monique mij op het juiste spoor geholpen heeft, en dat die kilo's er echt wel verder af gaan, als ik maar vol blijf houden, wat niet zo moeilijk is eigenlijk. Maar ook dat ik gewoon kan blijven genieten van af en toe wat lekkers, en dat ik niet te streng voor mezelf moet zijn. En dat ik me echt beter voel op deze manier. Daarbij is Monique een heel prettig persoon, waar ik persoonlijk een klik mee voelde, waardoor de sessies ook zeer ontspannen verliepen, ze is heel persoonlijk. Ik kreeg zeker geen 'strenge juffen' stress van haar, wat ik heel belangrijk vind omdat ik me snel aangevallen kan voelen. Uiteindelijk is je lichaam je eigen verantwoordelijkheid, en ik ben blij dat Monique mij geholpen heeft met dat in te zien, en hoe je er goed voor kunt zorgen!  
Gerdien - december 2018
 Monique heeft mij heel persoonlijk begeleid om weer de regie te krijgen over mijn eetpatroon. De tips en recepten die zij doorgaf zijn de reden dat ik dit patroon veranderd heb en mij daardoor beter voel en ongemerkt afval. 
Marianne - december 2018
 Mijn naam is Marianne, ik ben 50 jaar en heb de afgelopen 3 maanden Monique bezocht, omdat ik graag wilde afvallen op een gezonde manier. Het jarenlang zelf aanmodderen met allerlei dieëten maakte me moedeloos, jaar na jaar kwamen de kilo’s erbij en toen de weegschaal 3 cijfertjes aangaf wist ik dat er iets moest gebeuren. Niet wetende wat er op me af zou komen heb ik alle moed verzameld en Monique gebeld.. dit was voor mij een grote stap, toegeven dat ik het niet alleen kon. Meteen gaf ze mij zó’n goed gevoel, dat alle twijfels bij mij verdwenen en wij vol goede moed het traject van persoonlijke begeleiding zijn gestart. Monique is een vriendelijk, zeer empatisch persoon en kan goed luisteren. De 1-op-1 gesprekken heb ik als zeer prettig ervaren. Ik heb in de afgelopen tijd zoveel informatie gekregen over voeding (wat wel en vooral níet goed voor je is) dat ik nu elke dag lekker en vooral gezond eet, zónder hongergevoel. Ik zit beter in mijn vel, had na enkele weken al betere bloeddruk- en cholesterolwaardes en heb niet het gevoel dat ik aan het lijnen ben. Inmiddels is er nu 6 kilo af! Dit zijn 24 pakjes boter, zegt Monique dan😄 Door haar positieve benadering is dit me gelukt en heb ik er alle vertrouwen in, dat dit afvalproces in de toekomst doorloopt en dat vertrouwen heb ik heel lang niet gehad. Dus hartelijk bedankt hiervoor Monique!👍 
Nelleke D - Eind oktober 2018
 Ik wilde heel graag afvallen maar dat lukte niet. ik kwam alleen maar aan, had een negatief zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen Ik ben op zoek gegaan naar iemand die mij kon helpen met afvallen, en kwam zo bij Monique terecht Zij heeft mij heel veel geleerd over voeding. Wat je wel en niet goed voor je is. Vele recepten heb ik daarbij gekregen. Inmiddels ben ik 10 kg kwijt. Ik heb me nog nooit zo goed en fit gevoeld, ook heb ik meer energie. ik kan weer positief naar me zelf kijken en heb mijn zelfvertrouwen flink opgekrikt. Super bedankt 
Miranda, oktober 2018
 Ik wilde afvallen voor mijn versleten knie. Op internet vond ik Monique. Na een intake gesprek, wat heel prettig was, heb ik besloten om dit traject te gaan volgen. Ik heb veel positieve adviezen, recepten en tips gekregen. En ook veel geleerd over mijn eet gedrag. (Positief en negatief). Uiteindelijk ben ik in 4 maanden 9 kilo afgevallen en heb hiermee mijn doel bereikt. Groetjes Miranda 
L.C. - September 2018
 Ik kamp al jaren met overgewicht en heb alle soorten diëten die je kan bedenken al gevolgd. Viel alijd af, maar kwam ook alijd weer bij. Ook had ik al tientallen jaren enkele dagen per maand zware migraine-aanvallen en slikte daarbij ibuprofen. Wat mij verbaasde is dat ik heel weinig at en toch aan kwam. Het lukte me niet meer om kilo’s kwijt te raken. Ook had ik verschijnselen van de overgang. Hierdoor ben ik op Google gaan zoeken en kwam zo op de site van Monique terecht. Ik was hier best wel sceptisch over, maar wilde toch begrijpen waarom ik niet meer afviel ondanks het weinige eten wat ik at. Ik ben een paar maanden aan de slag gegaan met Monique en ze heeft mij heel veel geleerd. Ik ben nu heel anders gaan eten en ik weet nu waar ik op moet letten. Ik ben weer aan het afvallen, wel rustig aan, maar het gaat er wel vanaf. Ik heb geen 1 moment honger gehad en ook na tientallen jaren migraine heb ik geen migraine-aanvallen meer gehad. Hier ben ik zo blij mee! Ik had ook al jaren een hoge bloeddruk en gebruik hier medicatie voor. Dit al zo’n 20 jaar. Hoge bloeddruk op de raarste onbegrijpelijke momenten. Al jaren meet ik mijn bloeddruk zo’n 2 a 3 x per week. Tot mijn grootste verbazing is mijn bloeddruk nu gewoon goed. Al 3 maanden, sinds ik anders ben gaan eten. Dit vind ik nog belangrijker dan mijn gewicht. Monique is een hele lieve spontane vrouw en ze heeft mij heel goed begeleid en mij heel veel geleerd. Ik zou haar zeker aanraden bij iedereen. L.C uit Dordrecht 
Els - september 2018
 Ik ben heel blij met Monique, ik ben van mijn hoofdpijn en buikpijnklachten af en ook nog eens 12 kilo lichter. Haar professionele aanpak heeft me goed geholpen. Haar advies en begeleiding zijn fantastisch! Els 
Veerle - 27 juni 2018
 Via via ben ik terecht gekomen bij Monique. Afvallen was mijn grootste issue maar ook had ik gezondheidsklachten zoals een hoge bloeddruk en overgangsklachten. Haar manier van aanpak is mij heel goed bevallen en we hadden ook een goede klik (wat toch heel prettig is). Ik ben nu 12 kilo lichter en ik wil er nog 8 kwijt, wat ik nu op eigen kracht verder kan doen. Ik heb heel veel geleerd over gezonde voeding en wat dat allemaal met je lichaam doet en ik kook nu vele malen lekkerder dan voorheen. Ook mijn bloeddruk is een stuk verbeterd en ik heb nog maar sporadisch last van mijn overgangsklachten. Dus ik ben superblij dat ik bij Monique terecht ben gekomen. Dank je wel voor alles. X Veerle 
Annemieke -juni 2018
 Ik had nooit gedacht dat het zou lukken: zonder veel moeite naar een gezond gewicht en voedingspatroon. Door de coaching van Monique heb ik snel mijn streefgewicht gehaald en voel ik me veel energieker. Ik heb geen moment honger gevoeld, de veranderingen sloten aan bij mijn leefstijl. Dank je wel, Monique! Annemieke 
Henny, 56 jaar
 Eigenlijk was ik al mijn hele volwassen leven aan de lijn. Soms ging dat goed maar altijd kwam (vroeg of laat) het moment van onbedwingbare trek in zoetigheid en ging ik de fout in. Ik kreeg inspiratie door een collega, ze zag er zo goed uit en ze was alleen 'anders' gaan eten. Op dat moment dacht ik, dat wil ik ook. Via internet kwam ik op de site van Monique terecht. Door het invullen van de vragenlijst ging ik nadenken over hoe ik verder wilde. Anders eten, van de behoefte aan suiker (snoepen) af. Na het eerste bezoek ben ik meteen de adviezen gaan volgen en ik merkte direct verschil. Vanaf november 2017 tot nu, maart 2018 heb ik helemaal geen behoefte aan suiker meer gehad. Verder eet ik gewoon met de rest van mijn gezin mee en ik weeg niets af. Tot nog toe ben ik al 15 kilo kwijt en dat ging eigenlijk vanzelf. Ook ben ik weer begonnen met hardlopen en heb ik het volste vertrouwen in de toekomst. Deze manier van eten gaat vanzelf en kost geen moeite om vol te houden. Monique je bent het dubbel en dwars waard geweest, jij gaf me precies wat ik nodig had, super bedankt en nog heel veel succes. Maart 2018 
Han - "erg tevreden!"
 Ik ben erg tevreden over Slank en Puur en de begeleiding van Monique van der Burgh. Dankzij Monique ben ik de afgelopen periode veel bewuster gaan eten en drinken. Ik verlies per maand ongeveer 1 kg in gewicht en ik blijf nog steeds afvallen. Ik voel me beter, eet nog lekkerder, waarbij vooral de roomboter een echte eyeopener was! Een echte aanrader voor mensen die al heel lang met hun gewicht worstelen. Monique bedankt! Maart 2018 
Marjan de Vos - Februari 2018
 Na ruim 1,5 jaar met klachten rond te hebben gelopen werd het tijd dat ik er serieus mee aan de slag zou gaan. Na enig speurwerk kwam ik bij Monique uit. Al tijdens het intakegesprek was er een klik. Monique nam uitgebreid te tijd om te luisteren en haar vragen te stellen. Na het intakegesprek gaf Monique mij direct een aantal tips waar ik mee aan de slag kon. Wat ik niet voor mogelijk hield was dat ik dezelfde dag al verandering bemerkte. Binnen een aantal weken was ik klachtenvrij. Ik heb Monique als zeer deskundig en vriendelijk ervaren. Altijd bereid om naast de afspraken, vragen te beantwoorden of extra informatie toe te zenden. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet en bij Monique terecht ben gekomen.  
Mieke Timmermans
 Een half jaar lang begeleiding gehad van Monique ! Reden: ik kwam stiekumweg steeds een beetje meer aan. Mijn leeftijd is 59 jaar en ach, het hoort erbij, denk je dan. Tot het je dwars gaat zitten en je je kleding niet meer past. Echt overgewicht had ik niet, maar wel allerlei "rondingen" die ik bij mezelf nog nooit had gezien. Daarbij kwam ook nog, dat ik veel last had van opvliegers. Niet zomaar een paar, maar per 24 uur toch wel gemiddeld een stuk of 10. En dat al jaren. Misschien wel de belangrijkste reden om contact op te nemen met Monique. We zijn aan de slag gegaan. Heerlijk, dat ze bij je thuis komt! Veel geleerd over voeding. Ben ik gaan lijnen? Nee, ik ben anders gaan eten! En het resultaat mag er zijn! Ik ben 7,5 kg. afgevallen en wat veel belangrijker is: de opvliegers zijn zo goed als weg! Hooguit nog 2 per 24 uur. Dus ik beveel haar van harte aan! Monique, hartstikke bedankt en succes! Januari 2018 
Jeanine, 35 jaar
 Ik heb het traject van 8 consulten gevolgd bij Monique en het was super. Je hebt totaal geen idee dat je aan het afvallen bent maar dit gebeurde wel. Omdat je leert anders naar je eetgewoontes te kijken wordt je heel bewust van wat je in je mond stopt. Ik heb ook de supermarkt-safari gedaan en sindsdien kijk ik heel anders naar de boodschappen in de schappen. Het is allemaal heel gemakkelijk toepasbaar en vooral lekker! Ik ben nu eindelijk in balans met mezelf en voel me een heel gelukkig mens. Oktober 2017 
Dick
 Ik dacht dat ik gezond at, regelmatig en niet te veel. Wel af en toe een biertje of iets lekkers tussendoor. In de loop van tijd werd ik wat zwaarder en kreeg ik een buikje. Ook kreeg ik wat gezondheidsklachten. Na een fijn gesprek met Monique werd een persoonlijk plan opgesteld wat voor mij heel goed te doen was. Ondertussen heb ik me dit geheel “eigen gemaakt” en ben ik zonder moeite 9 kilo kwijt en zijn mijn lichamelijke klachten zijn verdwenen. Ik ben weer aan het sporten en voel me fit en fantastisch. Ik heb zo veel gehad aan de coaching van Monique. Dick 53 jaar, november 2017 
Whatsapp bericht
 Een whats app van een cliënt in behandeling (om privacy geen naam) Opsteker voor jou!! Ik ben nu, na 3 consulten, al zo blij dat ik jou als coach heb. Vanmorgen werd ik ongesteld. Op wat licht zeurende rugpijn na, geen verdere klachten. Geen hoofd en buikpijn , geen opgezette buik, geen gespannen borsten. Normaal gesproken had ik de week daarvoor hier allemaal al last van. Heb zelfs nog geen paracetamol genomen voor m'n rug. Kan het haast niet geloven November 2017 
Marieke -ruim 10 kilo
 Ik ben Marieke 42 jaar en heel blij dat ik met Monique “in zee” ben gegaan. Nu ben ik ruim 10kg afgevallen met haar hulp en die 10kg kreeg ik er voorheen maar niet af. Ik wilde zo graag van die extra kilo’s af maar wel op een gezonde manier en ik voel me er heel goed bij, ik heb totaal geen honger gehad, ons eetpatroon is heel anders geworden. Veel lekkerder en gezonder eten we nu en ik heb veel meer energie, ook daar ben ik heel blij mee. Bedankt lieve Monique voor je hulp X, oktober 2017 
Gea
 Eind juni de stap genomen om te bellen met Monique. Was meteen een leuk telefoongesprek en een afspraak was snel gemaakt. Het traject sprak me aan, vooral om dat je “gewoon” mag eten. Ik was veel te zwaar, maar wat ik erger vond: ik voelde me niet ok, had veel last van m’n darmen. De methode werkt! Ik voel me echt veel beter en niet onbelangrijk: 13 kilo afgevallen! Ik vond de begeleiding van Monique heel prettig, lekker thuis aan mijn eigen keukentafel. Ik had die stok achter de deur echt nodig, iedere keer nuttige info, lekkere recepten en nog heel gezellig ook! oktober 2017 
Yolanda van Mourik
 Toen ik Monique benaderde, had ik ook al van alles geprobeerd. En afvallen, ho maar. Ik dacht dat het door mijn leeftijd kwam (50+) en/ of door de stress, en dat was ook wel zo, maar dat was het niet alleen. Monique heeft me weer op weg geholpen met de juiste voeding te kiezen en toen lukte het wel. En omdat ik me daardoor beter voelde, had ik ook weer meer zin om te bewegen en daardoor viel ik af. Het gaat niet hard, maar dat hoeft ook niet. Ik voel me letterlijk beter in mijn vel. Soms heb je maar een klein duwtje de goede richting op nodig. Dordrecht, Juni 2017 
Martine - Dordrecht Juni 2017
 In 8 weken 13 kilo kwijt! Na een jaren lange strijd tegen de kilo's is het met de hulp van Monique gelukt! Ik ben er nog niet maar door de goede uitleg en tips van Monique gaat me dat zeker weten lukken. Ik heb mij in geen jaren zo goed gevoeld vol energie en ik heb weer overal zin in! Monique ik ga je missen ik heb er zoveel aan gehad en wat was het gezellig xx 
Marion
 Hallo Monique 2 februari kwam je thuis bij mij langs de eerste keer. Alle diëten heb ik meerdere malen gedaan. Maar een thuis coach die mijn persoonlijke situatie ging bekijken dat was voor het eerst. Nu 4 maanden later ruim 10 kilo lichter en een stuk wijzer ben ik heel blij en voel me heel goed. Je hebt mij een heel ander mens gemaakt. Ook zijn bijna alle overgang kwaaltjes weg, super. Maar ik vond ook de persoonlijke begeleiding top. Gezellig , makkelijk en zeer persoonlijk. Over 6 weken nog even een soort van evaluatie. Dus bedankt Monique voor de goede en zeker persoonlijke begeleiding. Groeten van Marion , kleine Bo en Vesper. Zwijndrecht, mei 2017 Update juli 2017: Ik ben nog 2 kilo afgevallen. De huisarts heeft alles gemeten. Bloedwaarde, suiker, cholesterol, schildklier, bloeddruk...alles was prima in orde nu! 
Jaimy
 Monique heeft mij geadviseerd over mijn huidige eetgewoonten en hoe ik dit vervolgens lekker en gezond kan maken in combinatie met intensief sporten. Resultaat: ik voel me fitter en heb meer energie. Ik heb Monique ervaren als een vriendelijke persoonlijkheid die heel vakbekwaam is met haar advies. Maart 2017  
Magda Rijnaard
 Ik ben Magda Rijnaard en ben al jaren wat te zwaar voor mijn lengte. Toen ik Monique ontmoette heb ik een afspraak gemaakt voor bij mij thuis om het een en ander uitte leggen over de “andere manier van eten”. Het was mij snel duidelijk dat ik inderdaad anders moest gaan eten. Ik ben begonnen en ben er zeer tevreden over het resultaat. Ik heb 8 bezoekjes van Monique gehad die dan weer met tips en leuke recepten aan kwam dragen en niet te missen, het was erg gezellig! Ik ben momenteel op mijn streefgewicht gekomen en probeer er nog 2 kilo’s af te krijgen. De aanhouder wint tenslotte. Monique hartelijk dank voor de fijne begeleiding, ik had nooit gedacht dat het zo snel zou gaan, maar het is gelukt! Ik ga zo door en als die 2 kilo’s eraf zijn, ga ik voor 80/20%. Mijn leven is veranderd in positieve zin. Magda, Maart 2017 
Fien Lawende
 Na jaren van diëten en weer net zo hard aankomen ben ik op advies van een vriendin uiteindelijk bij Monique terecht gekomen. Ik zat niet lekker in mijn vel en was ten einde raad met mijn gewicht. Ook was ik heel bang om diabetes te krijgen gezien gezien mijn gewicht.... Monique is in mijn "hormonen gedoken" en heeft daardoor kunnen zien welke hormonen er uit balans waren. Daarop heeft ze mijn dieet afgestemd. En niet te geloven de kilo's vlogen er af, tot nu toe ben ik al 12 kilo afgevallen. Ze heeft me ook aan het sporten gekregen (wat ik al heel lang niet meer durfde) en ik voel me nu zo goed. Ik weet zeker dat het me deze keer gaat lukken, het kost me ook totaal geen moeite en mijn gezin eet gewoon met me mee! liefs Fien  
Janneke
 Ik heb na jaren eindelijk mijn streefgewicht bereikt. Binnen 4 maanden waren er 15 kilo's af. Monique heeft me fantastisch begeleid en gesteund. Bijkomend voordeel is dat ik nu ook eindelijk van mijn overgangsklachten af ben. Ik ben op een andere manier gaan eten en heb nooit honger gehad. Ik ben dus ontzettend blij dat ik bij haar terecht gekomen ben. 
Rita
 Ik ben heel tevreden met Monique. Binnen 4 weken ben ik al van een aantal medicijnen voor mijn diabetes af en bovendien ook 5 kilo lichter. Ik eet nu op advies van Monique veel gezonder en voel me ook stukken beter. De manier hoe Monique me begeleidt is heel fijn en ik hoef de deur niet uit omdat ze bij me thuis komt. Ik wil nog zeker 10 kilo's kwijt en weet zeker dat het me nu eindelijk gaat lukken. November 2016 
Merin de Does
 Als er iemand is die dat hele 'natuurlijk-eten-principe' overtrokken vond, was ik het wel. Toch kampte ik naarmate er meer gewicht bij kwam, steeds meer met (bijna) dagelijkse hoofdpijn, migraine, continue vermoeidheid en een enorme angst voor diabetes type II. Door de vele zoetigheid had ik mezelf een suikerverslaving aangemeten. Door de jaren heen was dit er ingeslopen. Afgelopen zomer (2016) werd het me duidelijk: dit kan zo niet langer. Met de hulp van Monique leerde ik ongezonde en suikerrijke producten te vervangen door gezondere alternatieven - waarvan ik een vol gevoel kreeg en die me niet na een uur weer deden snakken naar zoetigheid. Mijn lichaam geeft nu steeds sneller aan dat ik vol zit, terwijl ik voorheen makkelijk aan 'overeten' deed. Hoewel ik nog steeds niet 100% natuurlijk eet, zie ik inmiddels het belang van veel pure voedingsmiddelen in. Monique heeft me daarbij veel tips gegeven. Ze weet ontzettend veel, en daarbij is het ook nog eens een hele lieve vrouw. Op subtiele wijze wist ze me zelfs te stimuleren weer meer te gaan bewegen! Maar dan wel alleen beweging die ík leuk vind. Oktober, 2016